loading
Het nieuws wordt nu geupdate, dit kan even duren, er worden momenteel 14 websites gecontroleerd
loading
Het nieuws wordt nu geupdate, dit kan even duren, er worden momenteel 14 websites gecontroleerd

Over Meterstandenmonitor, het ontstaan

Hoe is meterstandenmonitor ontstaan?

Meterstandenmonitor is ontstaan vanuit een script dat ik ergens in 2008 voor mezelf had gemaakt. Wij noteerden elke maand onze meterstanden, en die vulden wij in op een tekstbestandje. Dat tekstbestandje werd door een script uitgelezen, en die genereerde de grafieken. Zie hier de voorloper van Meterstandenmonitor

Heb toen een scriptje gemaakt zodat ik die bestandjes niet hoefde te uploaden via een ftp programma, maar gewoon online kon wijzigen. Zie hier hoe dat wijzigen voorheen ging

Ik toonde deze grafiekjes wel eens aan mensen om mij heen en op internet, en die vonden dat ook wel leuk om te zien, en zouden dat ook wel willen. Dit was alleen (nog) niet mogelijk. Ik leerde steeds beter programmeren, en vond dat dat script van die meterstanden wel eens een update mocht hebben. Toen dacht ik, als ik het dan toch aan ga passen, dan ga ik het ook zo maken dat anderen het ook kunnen gebruiken. En zo geschiede het.

Op 1 augustus 2011, heb ik de domeinnaam meterstandenmonitor.nl geregistreerd. In het begin was er maar één soort grafiek, ongeveer vergelijkbaar met de voorloper. Heb deze steeds verder uitgebouwd door dingen die me makkelijk leken, of dingen die ik 'nodig' had. B.v. Wij kregen slimme meter, ik ging de site uitbreiden zodat dat de teruglevering ook online bijgehouden kon worden met twee meters. Later bedenk je wat kan ik allemaal doen met de waardes die opgeslagen zijn, en daar kwamen weer andere ideeën uit voort, en dat maakte ik dan. Heb het meeste gemaakt tussen 2011 en 2015, maar ben er nog steeds wel regelmatig mee bezig. Denk aan het updaten bepaalde scripts, uitbreiden van de bestaande scripts, kijken of bepaalde dingen op een andere manier kunnen etc. Een enkel onderdeel was het idee/ op verzoek van gebruikers.

Ik heb alle php scripts zelf geschreven in een programma, die te vergelijken is met een soort van kladblok, maar dan een iets luxere uitvoering.

Inmiddels zijn er al honderden leden die hun meterstanden bijhouden, met iets wat erg klein, en alleen voor mezelf begon!